Τμημα Γερμανικων - Γερμανικη Εφημεριδα

logo

Εκδοση εφημεριδας στα γερμανικα

zeit200Με υπεύθυνη την κ. Τρύφων Θ. και δημοσιογράφους τα παιδιά και των τριών τάξεων του σχολείου εκδόθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η μαθητική εφημερίδα "Ruck, Zuck" με θεματολογία ανάλογη με τα ενδιαφέροντα, τα ερεθίσματα και τα βιώματα της συντακτικής ομάδας, η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Περισσότερα...

Το video της παρουσιασηςΓερμανικη Εφημεριδα - Ημερα Αγ. Βαλεντινου

valentine8 200Η ομάδα της Γερμανικής Εφημερίδας ετοιμάζει μικρές εκπλήξεις για τους συμμαθητές - συμμαθήτριες τους για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.

 

 

 

 

Μαθήματα γευσιγνωσίας

thumb german kuchen resΛαχταριστές λιχουδιές γέμισαν την αίθουσα των γερμανικών την Παρασκευή 14/2/14 από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2 στα πλαίσια του μαθήματος της ξένης γλώσσας για τις ασχολίες τους στον ελεύθερο χρόνο. Με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κας Τρύφων Θωμαής τα παιδιά επέλεξαν τις συνταγές και τις ετοίμασαν στο σπίτι με τη βοήθεια των μητέρων τους. Κυριάρχησαν τα Berliner , γερμανικοί λουκουμάδες γεμιστοί ή με άχνη, παραδοσιακές γερμανικές μηλόπιτες, βουτήματα με διάφορες γεύσεις , Brezel με κρέμα, Kaesekuchen, ρολό φράουλας κ.α. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν αλλά και να γνωρίσουν τη γερμανική γαστρονομική κουλτούρα και τις συνήθειες μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα λόγω της ημέρας. Ημέρα «γερμανικών γλυκών» από το Α2 με αφορμή τον εορτασμό του Αγ. Βαλεντίνου

S5 Box

S5 Register