Αρχικη

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2015

christ-2015-leftΣτη γιορτή που διοργανώθηκε με υπεύθυνη την καθηγήτρια Θεολόγο κ. Κλώνα Αναστασία προβλήθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου όπως εκφράστηκε στη Βυζαντινή αγιογραφία και τη Δυτική Ζωγραφική, το χρονικό της επανάστασης του 1821, απαγγελίες, τραγούδια και θεατρικό σχετικά με την προετοιμασία της επανάστασης. Στη γιορτή συμμετείχαν οι μαθητές Γιάννης Τσίλκος, Παπαδοπούλου Ελισάβετ, Θεανώ Φλοκάλη, Διαμάντης Παναγιώτης, Βάγκας Γιώργος, Λυμπερόπουλος Βασίλης, και Μπιτέρνα Χριστίνα. Επίσης συμμετείχε η χορωδία του σχολείου με υπεύθυνο τον καθηγητή Μουσικής κ. Κονταξάκη.

Στην ομιλία της η κ. Κλώνα Αναστασία , Θεολόγος, εξήγησε το διπλό νόημα της γιορτής . Στη συλλογική συνείδηση, είπε, η ημέρα που γινόταν τα πρώτα βήματα για την ανάσταση του γένους των ελλήνων ταυτίστηκε με την ημέρα αναγγελίας της έλευσης του Θεανθρώπου στην ανθρωπότητα. Κοινός παρονομαστής των δύο γεγονότων είναι η ανυπολόγιστη αξία της ελευθερίας ........ «Δυο λευτεριές ματόβρεχτες παιδιά μεγάλου κόπου, η λευτεριά του έλληνα και η λευτεριά του ανθρώπου» θα πει ο Κ. Παλαμάς .
Στη συνέχεια μιλώντας για τον αγώνα των ηρώων είπε πως η ευαγγελική έκφραση «πάντα δυνατά τῷ πιστεύοντι » βρήκε απόλυτη ανταπόκριση στις φλογισμένες ψυχές των ελλήνων.
Συνδύασε την σημερινή κατάσταση κρίσης της χώρας μας με το μήνυμα της 25ης Μαρτίου, τόνισε πως οι επαναστάσεις είναι πάντα το όχημα για να προχωρά η κοινωνία μπροστά ενώ κατέληξε πως οι αγωνιστές του 1821 μας προσφέρουν το αειθαλές μήνυμα ότι ο άνθρωπος νοείται άνθρωπος μόνο μέσα σε συνθήκες ελευθερίας .

Επισκέψεις

331738
ΣήμεραΣήμερα121
ΧθέςΧθές165
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα693
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα3593
Όλες τις μέρεςΌλες τις μέρες331738
Highest 09-25-2023 : 437

S5 Box