Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

197Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου υλοποιήθηκε στο σχολείο μας, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, η εκπαιδευτική δράση «Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης είχαν την ευκαιρία υπό την καθοδήγηση της κ. Σοφίας Καλογερίδου,  εκπαιδευτικού και βραβευμένης συγγραφέα με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή, να ασκηθούν σε συγγραφικές και αναγνωστικές δραστηριότητες. Τα παιδιά διάβασαν διηγήματα, συζήτησαν, διδάχθηκαν τεχνικές συγγραφής λογοτεχνικού κειμένου και στη συνέχεια, με φαντασία και παιγνιώδη τρόπο εκφράστηκαν γραπτά παράγοντας ιδιαίτερα αξιόλογα κείμενα. Πρωταρχικός στόχος η επαφή των μαθητών με τη λογοτεχνική γραφή και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία της κ. Λένας Δημητριάδου, Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Ημαθίας. Την πρωτοβουλία και την οργάνωση της δράσης ανέλαβε η φιλόλογος Α. Μώκα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σοφία Καλογερίδου, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του σχολείου μας και αφιέρωσε πολλές ώρες από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο της για την υλοποίηση της δράσης μας.


S5 Box