Εκδρομες

Εκδρομες

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

8 Η Γ΄τάξη του σχολείου μας στις 2 – 4 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Επίσκεψη σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων».

Η επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του, για τη λειτουργία του κοινοβουλίου και για τις βασικές αρχές και αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επιπλέον, επισκέφτηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και έζησαν την μοναδική εμπειρία να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών. Τέλος, ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, 2 αιώνες μετά», όπου θαύμασαν εκθέματα υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας.

Εκτός από την Βουλή, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής), καθώς και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Κατά την περιήγηση τους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας έκαναν μια στάση στο βυζαντινό εκκλησάκι της Καπνικαρέας στην οδό Ερμού και προσκύνησαν στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (Αιόλου). Επισκέφθηκαν και το Παναθηναϊκό Στάδιο – Καλλιμάρμαρο, το στάδιο των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και παγκόσμιο σύμβολο του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Unfriend» στο θέατρο Νέος Ακάδημος και διασκέδαση σε ταβέρνα στην περιοχή του Ψυρρή.

Ήταν πραγματικά μία υπέροχη εκπαιδευτική εξόρμηση που πρόσφερε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όχι μόνο εμπειρίες, αλλά και πολλές γνώσεις, τόσο ιστορικές, όσο και πολιτιστικές.

S5 Box