Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ»

pr voitΣτο πλαίσιο της Γιορτής Μαθητικής Δημιουργίας Σχ. Έτους 2022-2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β3 μαζί με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Μαρία Βαταντζή, συντονίστρια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες», παρουσίασαν τα αποτελέσματα των δράσεων που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Ο στόχος του Προγράμματος, που ήταν η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των παιδιών σε θέματα υγείας και παροχής πρώτων βοηθειών, επιτεύχθηκε και τα αποτελέσματα των δράσεων και των εμπειριών που αποκόμισαν τα παιδιά συγκεντρώθηκαν σε ένα βίντεο, ιδιαίτερα χρήσιμο για όλους. Μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες τα παιδιά απέκτησαν δεξιότητες πολύτιμες όχι μόνο για την δική τους ζωή, αλλά και των συμμαθητών τους και των συνανθρώπων τους, συμβάλλοντας υποστηρικτικά στην κοινωνία ως ενεργοί πολίτες.

Επιπλέον, για την υλοποίηση του Προγράμματος υπήρξε συνεργασία με την Προϊσταμένη του Περιφερειακού Τμήματος Βέροιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Χρυσούλα Λιούλια και με υπεύθυνο για θέματα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Νάουσας.

Στο Πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες» συμμετείχαν οι μαθητές-τριες: Καντερίτσκας Σταύρος, Κατσούλη Σταυρούλα, Λίτσης Θεόδωρος, Μπάλτα Σταυρούλα, Μπαμπάτση Αικατερίνη, Παγώνη Θεοδώρα, Παπαδής Αλκιβιάδης, Πασχούλα Αικατερίνη, Παυλίδης Αθανάσιος, Σακελλάρη Γενοβέφα, Σαράφης Βασίλειος, Σαρμπίνος Ραφαήλ, Σιδηρόπουλος Ελευθέριος, Σταμένου Παρασκευή, Τζήτζα Ευαγγελία, Τηλκερίδης Θεόφιλος, Τούμπα Αθηνά, Τράικου Ευανθία, Τσανίδου Ελένη, Τσαρνούχα Βασιλική, Τσίλκος Θεολόγος, Τσιτερίδου Πασχαλίνα, Τύψιος Ευάγγελος, Φανιάδου Ελένη, Φραγκότση Αργυρώ.

Υποστηρικτική ομάδα εκπαιδευτικών: Αθηνά Μώκα και Μαρία Νικολαΐδου.

Η παρουσίαση της ομάδας του Προγράμματος εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς, των νομών Ημαθίας, Αργολίδας και Ρεθύμνου. Το βίντεο είναι διαθέσιμο παρακάτω για όσους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

 

S5 Box