Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

ΑΠΟ ΤΟ Lindt CHOCOLATE WORLD ΣΤΗΝ chocoland ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

choco 2

Έχοντας περιηγηθεί ψηφιακά στον ελβετικό παράδεισο της σοκολατας στο εργοστάσιο της Lindt, τα γνωστά σε όλους μας σοκολατένια λαγουδάκια, οργανώσαμε μια γευστική επίσκεψη στην  chocoland Θανασούλης κατόπιν πρόσκλησης των ιδιοκτητών της. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος της γερμανικής γλώσσας Β1 με τη συνοδεία της κ. Τρύφων και της κ. Τσελεπίδου είχαν τη χαρά σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 να ξεναγηθούν προσωπικά από τον κ. Θέμη Θανασούλη στο εργαστήριο σοκολάτας του, να βοηθήσουν στην παρασκευή σοκολατοδημιουργιών και φυσικά να ολοκληρώσουν το σοκολατοταξίδι τους απολαμβάνοντας σοκολάτες από το Βέλγιο και την Ελλάδα μέχρι το Μεξικό και την Τανζανία. Ευχαριστούμε θερμά τον Φούρνο Θανασούλη για τη ζεστή φιλοξενία του, τα γευστικότατα εδέσματα και τα δώρα έκπληξη που μοιράστηκαν σε όλους μας με θερμές ευχές για πρόοδο και υγεία. Ανταποδίδουμε και εμείς με τις καλύτερες ευχές μας για υγεία, δημιουργικότητα και πάντα έμπνευση.

 

Περισσότερα...

Το 2ο Γυμνάσιο & το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας επικοινωνούν με τον κώδικα «COLOR ADD»

ΕΕΕΕΚ ColorADD 2

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης σε θέματα σχετικά με τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη οι μαθητές-τριες των τμημάτων Α2 και Α3 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Color Add, το οποίο υλοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας.

Οι μαθητές-τριες είχαν την ευκαιρία υπό την καθοδήγηση της Δ/ντριας του Ε.Ε.Ε.ΕΚ κ. Άννας Ασλανίδου και της φιλολόγου κ. Χαράς Σιάτρη να ενημερωθούν για τον κώδικα ColorAdd που προσφέρει τη δυνατότητα οι πληροφορίες να είναι ορατές στα άτομα με αχρωματοψία και στη συνέχεια συμμετείχαν στη βιωματική δράση «Χρωματίζω τα λάβαρα της Επανάστασης» με τη βοήθεια του κώδικα ColorAdd.

Περισσότερα...

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

8Παραμονές Χριστουγέννων και τι πιο όμορφο από το να γεμίσουμε μελωδίες και γλυκίσματα την όμορφη παρέα του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Κ.Κ.Π.&Α, τραγουδώντας όλοι μαζί, παίζοντας, χορεύοντας και απολαμβάνοντας όλη αυτή τη συνύπαρξη με αισθήματα χαράς και ευτυχίας!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος των Γερμανικών Β3 ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο για την όμορφη υποδοχή, την ξενάγηση , τη ζεστή φιλοξενία....όλα όσα νιώσαμε εκείνη την όμορφη Πέμπτη! Τη διδακτική επίσκεψη επιμελήθηκε η καθηγήτριά μας κ. Θωμαή Τρύφων και συνόδεψαν η κ. Μαρία Ζησιμάνου και ο Διευθυντής μας κ. Φώτης Ζιώγας.

Περισσότερα...

ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ- ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΟΥ

toixos 3Ένα ωραίο project ολοκληρώθηκε λίγες μέρες πριν με το τμήμα Β3 στα πλαίσια ενασχόλησής μας με θεματική του 1ου πυλώνα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ¨¨Ταυτότητα και Αυτοεκτίμησ稨 με την καθηγήτριά μας κ. Τρύφων. Σκεφτήκαμε ότι, όταν σεβόμαστε τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας, οφείλουμε να σεβόμαστε και τον χώρο που ζούμε και αλληλεπιδρούμε.Έτσι αποφασίσαμε να βελτιώσουμε καλαισθητικά την αίθουσά μας βάφοντας και ομορφαίνοντας την.  Στο project συμμετείχαμε όλοι μας, από την μέτρηση των διαστάσεων των τοίχων, τον υπολογισμό των τετραγωνικών, τη σχετική προετοιμασία της τάξης, μέχρι το αστάρωμα και το βάψιμο. ΄Ηταν για εμάς κάτι πολύ πρωτότυπο και αντιληφθήκαμε πόσο διασκεδαστικό είναι να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί με έναν κοινό στόχο. Δέσμευσή μας τώρα? Να διατηρήσουμε την αίθουσα μας καθαρή και λαμπερή όπως την πρώτη μέρα!!! 

Περισσότερα...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΘΒΕ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

θεατρο 9Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 βρεθήκαμε το Β2 και κάποιες μαθήτριες του Β3 στις αίθουσες για πρόβες του ΚΘΒΕ, όχι για να κάνουμε μάθημα, αλλά για να συμμετέχουμε σε ένα εκπαιδευτικό θεατρικό πρόγραμμα. Με τη μοναδική καθοδήγηση των θεατροπαιδαγωγών κ. Ματίνας Παγουλάτου και κ. Μαίρης Χατζηαγγελίδου και της κ. Χριστίνας Κούτση (υπεύθυνη για την οργάνωση της παραγωγής του προγράμματος ¨Το ΚΘΒΕ στην Εκπαίδευση¨ ) ενεργοποιηθήκαμε βιωματικά με θεατρικές μεθόδους, παιχνίδια και ασκήσεις, όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί, με στόχο να σκεφτούμε, να επικοινωνήσουμε συναισθήματα και απόψεις και να αλληλεπιδράσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Περισσότερα...

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Γ΄Γυμνασίου του Σχολείου μας

cine mouseio 3Μια υπέροχη υποδοχή και φιλοξενία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του μαθήματος των Γερμανικών του σχολείου μας την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βγαίνω στο φως»! Σε μια βιωματική πορεία που εξελίσσεται σαν φιλμ, γνώρισαν τα πειράματα και τους προδρόμους που οδήγησαν στη δημιουργία της πρώτης κινηματογραφικής μηχανής (προβολή ταινίας με γυαλιά 3D).

 

 

 

Περισσότερα...

PROJECT ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

εικόνα Viber 2023 03 16 11 06 27 165Ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας έστειλαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάουσας την Δευτέρα 6 Μαρτίου στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού. Εθελόντριες και εθελοντές από όλα τα τμήματα της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας επιδόθηκαν σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να μας παρουσιάσουν θέαμα μεστό από νοήματα. Δεν έλειψε βέβαια και η συνεργασία με άλλα σχολεία της πόλης μας, καθώς η διάχυση στην κοινότητα και στον γενικότερο μαθητικό πληθυσμό της περιοχής βοηθά ιδιαίτερα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του αρνητικού φαινομένου του εκφοβισμού. Προηγήθηκαν κάποιες εβδομάδες νωρίτερα, επομένως, επισκέψεις μαθητών της ομάδας κατά του σχολικού εκφοβισμού στο Λάππειο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο της Νάουσας, όπου και παρουσιάστηκε το Θέατρο Εικόνων και έτσι πραγματοποιήθηκε πρωτότυπη σφυγμομέτρηση των εφηβικών αντιδράσεων και απόψεων για το θέμα. Καρτέλες για την συλλογή των απαντήσεων φιλοτεχνήθηκαν από μαθητές, στερεώθηκαν σε ξύλινες κατασκευές αποτελώντας τον Κήπο των Εικόνων και εκτέθηκαν στην αυλή του σχολείου την ημέρα της επετείου δημιουργώντας εικόνα σύνθετης καλλιτεχνικής εγκατάστασης λουσμένης στο φως του μεσημεριανού ήλιου αλλά και του ανθρώπινου στοχασμού.

Περισσότερα...

H ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ενCANTO


6Πρόσκληση να παρουσιάσει η Ομάδα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού του σχολείου μας το σκετς προβληματισμού και τα αποτελέσματα των εργασιών της δέχθηκε από τον σύλλογο πολιτισμού ενCANTO. Και έτσι το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 18:00 στο Εργαστήρι Τεχνών Μουσικό Κουτί μέσα σε ένα κλίμα θετικής αλληλεπίδρασης έχοντας η ομάδα όλη της την καλή διάθεση παρουσίασε τον προβληματισμό της σε δραματουργική απόδοση με τις παγωμένες εικόνες, παρόμοια με εκείνη που παρουσιάστηκε λίγες μέρες πριν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Η διάδραση με τους συνομιλητές/τις συνομιλήτριες και το κοινό της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα έντονη και συγκινητική. Αποχωρήσαμε με τα θετικότερα συναισθήματα. Ευχαριστούμε την ενCANTO για την υπέροχη φιλοξενία στο χώρο της.

Περισσότερα...

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

2Την Τρίτη 21/3/2023 το σχολείο μας συμμετείχε με μεγάλη χαρά στη σχετική δράση που διοργάνωσε η Εφορία Αρχαιοτήτων στο Αρχαίο θέατρο Μίεζας. Η παρουσίαση αυτή, που στόχο είχε τη βιωματική εμπλοκή των μαθητών σε ποιητικές δραστηριότητες (ανάγνωση, απαγγελία, καλλιτεχνική απόδοση, χορογραφία κλπ), έδωσε την ευκαιρία σε τρεις μαθητές /τριές μας να μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία της απαγγελίας σημαντικών Ελλήνων Ποιητών. Οι μαθητές /τριες Αντάρα Μαρία (Α’), Σωτηριάδης Γιάννης (Β’) και Μπαχάνου Κατερίνα (Γ’) ανέγνωσαν ποιήματα ενώ παράλληλα το τμήμα Α1 του σχολείου μας παρακολούθησε την εκδήλωση. Ευελπιστούμε η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει θεσμός για τα σχολεία!

Περισσότερα...

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

197Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου υλοποιήθηκε στο σχολείο μας, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, η εκπαιδευτική δράση «Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης είχαν την ευκαιρία υπό την καθοδήγηση της κ. Σοφίας Καλογερίδου,  εκπαιδευτικού και βραβευμένης συγγραφέα με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή, να ασκηθούν σε συγγραφικές και αναγνωστικές δραστηριότητες. Τα παιδιά διάβασαν διηγήματα, συζήτησαν, διδάχθηκαν τεχνικές συγγραφής λογοτεχνικού κειμένου και στη συνέχεια, με φαντασία και παιγνιώδη τρόπο εκφράστηκαν γραπτά παράγοντας ιδιαίτερα αξιόλογα κείμενα. Πρωταρχικός στόχος η επαφή των μαθητών με τη λογοτεχνική γραφή και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία της κ. Λένας Δημητριάδου, Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Ημαθίας. Την πρωτοβουλία και την οργάνωση της δράσης ανέλαβε η φιλόλογος Α. Μώκα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σοφία Καλογερίδου, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του σχολείου μας και αφιέρωσε πολλές ώρες από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο της για την υλοποίηση της δράσης μας.

Περισσότερα...

S5 Box