Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

ΑΠΟ ΤΟ Lindt CHOCOLATE WORLD ΣΤΗΝ chocoland ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

choco 2

Έχοντας περιηγηθεί ψηφιακά στον ελβετικό παράδεισο της σοκολατας στο εργοστάσιο της Lindt, τα γνωστά σε όλους μας σοκολατένια λαγουδάκια, οργανώσαμε μια γευστική επίσκεψη στην  chocoland Θανασούλης κατόπιν πρόσκλησης των ιδιοκτητών της. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος της γερμανικής γλώσσας Β1 με τη συνοδεία της κ. Τρύφων και της κ. Τσελεπίδου είχαν τη χαρά σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 να ξεναγηθούν προσωπικά από τον κ. Θέμη Θανασούλη στο εργαστήριο σοκολάτας του, να βοηθήσουν στην παρασκευή σοκολατοδημιουργιών και φυσικά να ολοκληρώσουν το σοκολατοταξίδι τους απολαμβάνοντας σοκολάτες από το Βέλγιο και την Ελλάδα μέχρι το Μεξικό και την Τανζανία. Ευχαριστούμε θερμά τον Φούρνο Θανασούλη για τη ζεστή φιλοξενία του, τα γευστικότατα εδέσματα και τα δώρα έκπληξη που μοιράστηκαν σε όλους μας με θερμές ευχές για πρόοδο και υγεία. Ανταποδίδουμε και εμείς με τις καλύτερες ευχές μας για υγεία, δημιουργικότητα και πάντα έμπνευση.

 

Περισσότερα...

Το 2ο Γυμνάσιο & το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας επικοινωνούν με τον κώδικα «COLOR ADD»

ΕΕΕΕΚ ColorADD 2

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης σε θέματα σχετικά με τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη οι μαθητές-τριες των τμημάτων Α2 και Α3 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Color Add, το οποίο υλοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας.

Οι μαθητές-τριες είχαν την ευκαιρία υπό την καθοδήγηση της Δ/ντριας του Ε.Ε.Ε.ΕΚ κ. Άννας Ασλανίδου και της φιλολόγου κ. Χαράς Σιάτρη να ενημερωθούν για τον κώδικα ColorAdd που προσφέρει τη δυνατότητα οι πληροφορίες να είναι ορατές στα άτομα με αχρωματοψία και στη συνέχεια συμμετείχαν στη βιωματική δράση «Χρωματίζω τα λάβαρα της Επανάστασης» με τη βοήθεια του κώδικα ColorAdd.

Περισσότερα...

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

8Παραμονές Χριστουγέννων και τι πιο όμορφο από το να γεμίσουμε μελωδίες και γλυκίσματα την όμορφη παρέα του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Κ.Κ.Π.&Α, τραγουδώντας όλοι μαζί, παίζοντας, χορεύοντας και απολαμβάνοντας όλη αυτή τη συνύπαρξη με αισθήματα χαράς και ευτυχίας!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος των Γερμανικών Β3 ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο για την όμορφη υποδοχή, την ξενάγηση , τη ζεστή φιλοξενία....όλα όσα νιώσαμε εκείνη την όμορφη Πέμπτη! Τη διδακτική επίσκεψη επιμελήθηκε η καθηγήτριά μας κ. Θωμαή Τρύφων και συνόδεψαν η κ. Μαρία Ζησιμάνου και ο Διευθυντής μας κ. Φώτης Ζιώγας.

Περισσότερα...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR 2022

 

christ 3

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα,Τετάρτη 7/12/2022,το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του 2ου Γυμνασίου Νάουσας.Οι διακοσμητικές κατασκευές,που

επιμελήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,δημιούγησαν μια όμορφη,ζεστή,χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές,οι καθηγητές,οι γονείς αλλά και φίλοι του σχολείου αγκάλιασαν αυτήν την πρωτοβουλία!


Περισσότερα...

MAKE A WISH

wishΤο σχολείο μας αποφάσισε φέτος πάλι με χαρά να συμμετέχει στη δράση του Make a wish "Γίνε και εσύ ένα αστέρι για ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια¨.
 
Στόχος μας φυσικά να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά του Make a wish γράφοντας στο μικρό εσωτερικό αστέρι τη δική μας ευχή για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες, καθώς αυτή η αλληλεπίδραση αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευεργετική για τη ψυχολογία αυτών των παιδιών. Τα αστέρια μας μαζί με τη δωρεά μας τα αποστείλαμε πίσω στους αποδέκτες και έτσι βάλαμε και εμείς το δικό μας φωτεινό λιθαράκι σε όλη αυτή την πανελλήνια προσπάθεια και συνεργαστήκαμε όμορφα μεταξύ μας.Τη δράση υποστήριξε ο Διευθυντής μας κ. Φώτης Ζιώγας.

ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

1Μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη δράση ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες στο σχολείο μας, δράση που ανέλαβαν μαθητές και μαθήτριες της γερμανικής γλώσσας του τμήματος Β3 με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους  κ. Τρύφων. Αφού ετοιμάστηκε το πράσινο φέλλινο  δέντρο και τα πολύχρωμα αστεράκια, προσκλήθηκαν οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι καθηγητές όλου του σχολείου μας να γράψουν τις δικές τους ευχές για το Νέο Έτος  2023 και να τις κρεμάσουν στο Δέντρο των Ευχών. Το αποτέλεσμα ικανοποίησε όλους μας και οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ευχαριστήθηκαν πολύ τη συνεργασία τους. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μαρία Τσελεπίδου για τη βοήθειά της στην κατασκευή του Δέντρου μας.
 

Περισσότερα...

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

3
 
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο  στις 10 Δεκεμβρίου σε ανάμνηση της Υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου το 1948. ¨Οραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.
 
Εμπνευσμένοι και εμείς από τη συγκεκριμένη αφιερωμένη μέρα στην αξιοπρέπεια, την αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας, την ελευθερία,το σεβασμό, την πρόοδο κ.α. και αφού παρακολουθήσαμε σε σχετικά βίντεο προσεκτικά όλη την πορεία των καταγεγραμμένων σε 30 Αρθρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εστιάσαμε τη σκέψη μας και την καρδιά μας σε αυτά που είναι πιο σημαντικά για εμάς και όλοι μαζί οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας , με την καθοδήγηση της κ. Τρύφων, τα  καταγράψαμε σε ένα χαρτόνι και κατασκευάσαμε τον δικό μας Πράσινο Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Χάρτης αυτός, ως συλλογική δουλειά όλων των μαθητών και μαθητριών μας κοσμεί πλέον κάποιον τοίχο του σχολείου μας και στέκεται εκεί να μας θυμίζει αυτή την υπέροχη Μέρα, αφιερωμένη σε όλους εμάς
 

Περισσότερα...

ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ: ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

IMG 20221110 084205

Στις 10 Νοεμβρίου 2022 είχαμε τη χαρά να δεχτούμε στο σχολείο μας συνεργάτιδες από τον σύλλογο γυναικών Βέροιας, οι οποίες υλοποίησαν ένα βιωματικό πρόγραμμα με θέμα την έμφυλη βία.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Ά γυμνασίου χωρίστηκαν σε δύο ομάδες άκουσαν, ακούστηκαν, προβληματίστηκαν, εκφράστηκαν και συνειδητοποίησαν τις προφανείς αλλά και τις κρυμμένες μορφές βίας που σχετίζονται με τα φύλα.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2022

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο μας  οργάνωσε και υλοποίησε  αθλητικές δραστηριότητες στο αθλητικό κέντρο Λαναρά (Κούκος) με στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία.

Με την καθοδήγηση και τον προγραμματισμό της γυμνάστριας του σχολείου μας Βαταντζή Μαρίας, οι μαθητές έλαβαν μέρος σε διάφορες  αθλητικές δραστηριότητες:

  • Διοργανώθηκε τουρνουά ποδοσφαίρου με οκτώ ομάδες και διαιτητές τους καθηγητές Κοτόπουλο Δημήτρη και Αδαμίδη Ηλία.
  • Διοργανώθηκε τουρνουά μπάσκετ με διαιτητή την γυμνάστρια Βατατζή Μαρία.
  • Ταυτόχρονα όσοι μαθητές το επιθυμούσαν, ασχολήθηκαν με την αντιπτέριση, την πετοσφαίρηση καθώς και παραδοσιακά παιχνίδια (σκοινάκι κ.α.).

Στο τέλος οι νικήτριες ομάδες βραβεύτηκαν με κύπελα! Οι μαθητές μας απόλαυσαν την όμορφη μέρα και βιωματικά ένιωσαν τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.

 

 

 


                                                          

S5 Box