Εκδρομες

Εκδρομες

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις ek 214 Δεκεμβρίου 2022 και οι 3 τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη σε μουσεία και μνημεία της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.

Συγκεκριμένα, η Α’ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκε στα σημαντικότερα εκθέματα και συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στην αρχαία Θεσσαλονίκη, τον καιρό της πανδημίας», το οποίο μετέφερε τα παιδιά στο 165 μ.Χ., όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη η διαβόητη «Επιδημία των Αντωνίνων».

 

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 3ΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ_ΕΚΔΡΟΜΗΣ_ΣΤΗΝ_ΚΑΒΑΛΑ.pdf

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ_ΕΚΔΡΟΜΗ_ΚΑΒΑΛΑ.pdf

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ_ΕΚΔΡΟΜΗΣ_ΣΤΗΝ_ΛΑΡΙΣΑpdf.pdf

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

7Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαδρομές φύσης και πολιτισμού στη Λάρισα» του ΚΕ.ΠΕ.Α Κισσάβου – Ελασσόνας.

Με τη συνοδεία των υπεύθυνων του ΚΕ.ΠΕ.Α τα παιδιά περπάτησαν στα πεζοδρομημένα στενά του λόφου του φρουρίου και επισκέφθηκαν επιλεγμένους χώρους όπως το Α΄ Αρχαίο Θέατρο, το Μπεζεστένι και ακριβώς δίπλα την Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου. Στη συνέχεια, απολαμβάνοντας το καταπράσινο περιβάλλον διέσχισαν τη γέφυρα Αλκαζάρ με τον Πηνειό Ποταμό, περπάτησαν κατά μήκος της κοίτης του και συμμετείχαν σε ένα ευχάριστο βιωματικό παιχνίδι.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής και στην Δημοτική Πινακοθήκη. Του μαθητές συνόδευσαν ο Δ/ντής Φ. Ζιώγας και οι καθηγήτριες Α. Μώκα και Τ.Φραγκουλίδου.

Περισσότερα...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ

απθΤην Τετάρτη 3/5/2023 ομάδα μαθητών του 2ου γυμνασίου Νάουσας επισκέφθηκε το μετεωροσκοπείο και τον μετεωρολογικό σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και ορισμένα εργαστήρια του Φυσικού τμήματος, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «άλλαξε κλίμα, μπες στο κλίμα!» καθώς και του αντίστοιχου eTwinning προγράμματος. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από το προσωπικό του μετεωροσκοπείου σχετικά με τα όργανα μετεωρολογικών μετρήσεων και την πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν και περιηγήθηκαν στα εργαστήρια ηλεκτρικών μετρήσεων του τομέα Φυσικής Στερεάς Κατάστασης. Ταυτόχρονα οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάουσας γνωρίστηκαν και διέδρασαν με μαθητές του Λυκείου Σκύδρας που συμμετέχουν στο eTwinning και έλαβαν μέρος από κοινού στη διδακτική επίσκεψη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ

jΤην Πέμπτη 13.10.2022 το σχολείο μας επισκέφθηκε δύο οινοποιεία στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης με στόχο τη γνωριμία  των μαθητών με τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, ώστε να αντιληφθούν τη σημασία της αμπελοκαλλιέργειας και του οινοτουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη γυμνασίου βρέθηκε στους αμπελώνες του Κυρ- Γιάννη στο Γιαννακοχώρι όπου ξεναγήθηκε στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του οινοποιείου μια μέρα μετά το τέλος του τρύγου! Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν και απόλαυσαν τη φύση.

 

Η δευτέρα και τρίτη γυμνασίου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του οινοποιητικού συνεταιρισμού ΒΑΕΝΙ , όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τον τρύγο και τη διαδικασία εμφιάλωσης του κρασιού.

Περισσότερα...

S5 Box