Εκδρομες

Εκδρομες

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις ek 214 Δεκεμβρίου 2022 και οι 3 τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη σε μουσεία και μνημεία της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.

Συγκεκριμένα, η Α’ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκε στα σημαντικότερα εκθέματα και συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στην αρχαία Θεσσαλονίκη, τον καιρό της πανδημίας», το οποίο μετέφερε τα παιδιά στο 165 μ.Χ., όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη η διαβόητη «Επιδημία των Αντωνίνων».

 

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 3ΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ_ΕΚΔΡΟΜΗΣ_ΣΤΗΝ_ΚΑΒΑΛΑ.pdf

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ_ΕΚΔΡΟΜΗ_ΚΑΒΑΛΑ.pdf

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ_ΕΚΔΡΟΜΗΣ_ΣΤΗΝ_ΛΑΡΙΣΑpdf.pdf

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

7Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαδρομές φύσης και πολιτισμού στη Λάρισα» του ΚΕ.ΠΕ.Α Κισσάβου – Ελασσόνας.

Με τη συνοδεία των υπεύθυνων του ΚΕ.ΠΕ.Α τα παιδιά περπάτησαν στα πεζοδρομημένα στενά του λόφου του φρουρίου και επισκέφθηκαν επιλεγμένους χώρους όπως το Α΄ Αρχαίο Θέατρο, το Μπεζεστένι και ακριβώς δίπλα την Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου. Στη συνέχεια, απολαμβάνοντας το καταπράσινο περιβάλλον διέσχισαν τη γέφυρα Αλκαζάρ με τον Πηνειό Ποταμό, περπάτησαν κατά μήκος της κοίτης του και συμμετείχαν σε ένα ευχάριστο βιωματικό παιχνίδι.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής και στην Δημοτική Πινακοθήκη. Του μαθητές συνόδευσαν ο Δ/ντής Φ. Ζιώγας και οι καθηγήτριες Α. Μώκα και Τ.Φραγκουλίδου.

Περισσότερα...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ

απθΤην Τετάρτη 3/5/2023 ομάδα μαθητών του 2ου γυμνασίου Νάουσας επισκέφθηκε το μετεωροσκοπείο και τον μετεωρολογικό σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και ορισμένα εργαστήρια του Φυσικού τμήματος, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «άλλαξε κλίμα, μπες στο κλίμα!» καθώς και του αντίστοιχου eTwinning προγράμματος. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από το προσωπικό του μετεωροσκοπείου σχετικά με τα όργανα μετεωρολογικών μετρήσεων και την πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν και περιηγήθηκαν στα εργαστήρια ηλεκτρικών μετρήσεων του τομέα Φυσικής Στερεάς Κατάστασης. Ταυτόχρονα οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάουσας γνωρίστηκαν και διέδρασαν με μαθητές του Λυκείου Σκύδρας που συμμετέχουν στο eTwinning και έλαβαν μέρος από κοινού στη διδακτική επίσκεψη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ

jΤην Πέμπτη 13.10.2022 το σχολείο μας επισκέφθηκε δύο οινοποιεία στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης με στόχο τη γνωριμία  των μαθητών με τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, ώστε να αντιληφθούν τη σημασία της αμπελοκαλλιέργειας και του οινοτουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη γυμνασίου βρέθηκε στους αμπελώνες του Κυρ- Γιάννη στο Γιαννακοχώρι όπου ξεναγήθηκε στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του οινοποιείου μια μέρα μετά το τέλος του τρύγου! Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν και απόλαυσαν τη φύση.

 

Η δευτέρα και τρίτη γυμνασίου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του οινοποιητικού συνεταιρισμού ΒΑΕΝΙ , όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τον τρύγο και τη διαδικασία εμφιάλωσης του κρασιού.

Περισσότερα...

Διδακτική Επίσκεψη της Γ ' Γυμνασίου στο μάθημα των Γερμανικών

4Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 η Γ’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Νάουσας επισκέφτηκε το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Ψευδαισθήσεων Θεσσαλονίκης . Στο Μουσείο Κινηματογραφούμε είδαμε αρχικά μια ταινία 3D με θέμα την εξέλιξη του κινηματογράφου. Ύστερα, χωριστήκαμε σε ομάδες και περιηγηθήκαμε στις αίθουσες. Μάθαμε για την ανάπτυξη του κινηματογράφου και για την εξέλιξη της κάμερας, αφού είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά κάμερες του παρελθόντος .

Περισσότερα...

Περί φυτών, μύθων και ιστορίας

kpe15

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, το τμήμα Α1, επισκέφθηκε τη Σχολή του Αριστοτέλη και τον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας για να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ''Περί φυτών, μύθων και ιστορίας στο Νυμφαίο της Μίεζας'' που υλοποιεί το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία της Νάουσας.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

8 Η Γ΄τάξη του σχολείου μας στις 2 – 4 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Επίσκεψη σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων».

Η επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του, για τη λειτουργία του κοινοβουλίου και για τις βασικές αρχές και αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επιπλέον, επισκέφτηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και έζησαν την μοναδική εμπειρία να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών. Τέλος, ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, 2 αιώνες μετά», όπου θαύμασαν εκθέματα υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας.

Περισσότερα...

S5 Box