Εκδρομες

Εκδρομες

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις ek 214 Δεκεμβρίου 2022 και οι 3 τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη σε μουσεία και μνημεία της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.

Συγκεκριμένα, η Α’ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκε στα σημαντικότερα εκθέματα και συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στην αρχαία Θεσσαλονίκη, τον καιρό της πανδημίας», το οποίο μετέφερε τα παιδιά στο 165 μ.Χ., όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη η διαβόητη «Επιδημία των Αντωνίνων».

 

Περισσότερα...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ

jΤην Πέμπτη 13.10.2022 το σχολείο μας επισκέφθηκε δύο οινοποιεία στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης με στόχο τη γνωριμία  των μαθητών με τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, ώστε να αντιληφθούν τη σημασία της αμπελοκαλλιέργειας και του οινοτουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη γυμνασίου βρέθηκε στους αμπελώνες του Κυρ- Γιάννη στο Γιαννακοχώρι όπου ξεναγήθηκε στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του οινοποιείου μια μέρα μετά το τέλος του τρύγου! Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν και απόλαυσαν τη φύση.

 

Η δευτέρα και τρίτη γυμνασίου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του οινοποιητικού συνεταιρισμού ΒΑΕΝΙ , όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τον τρύγο και τη διαδικασία εμφιάλωσης του κρασιού.

Περισσότερα...

S5 Box