Αρχικη

Η Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΑΠΘ

ap 1Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ συμμετέχοντας στο Δίκτυο της Ταξιδιωτικής Παιδαγωγικής του ΑΠΘ με τη συνεργασία του Τμήματος της Ιατρικής. Την ομάδα μας υποδέχθηκε καταρχήν η αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχικής υγείας κ. Εύχαρις Παναγοπούλου σε ένα ανακαινισμένο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής καλωσορίζοντας μας και δίνοντας πολλές πληροφορίες για τις σπουδές στην Ιατρική Σχολή.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πανεπιστημιούπολη, σε σημαντικά ιστορικά σημεία της, σε μνημεία, στο αναγνωστήριο και κυρίως να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια στοχευμένα στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής, όπως η προσαρμοστικότητα, η διαχείριση θυμού, η ευελιξία, η αυτοεκτίμηση, η στοχοπροσήλωση, κ.α.

Εδώ μερικά σχόλια μαθητών και μαθητριών:

Μας δόθηκε για πρώτη φορά η ευκαιρία να δούμε από κοντά την πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ και να συνομιλήσουμε με φοιτητές.

Αγγελική Βλάχου, Γ1

Ήτανε μια καινούρια εμπειρία, γιατί είδαμε πως θα είμαστε και εμείς φοιτητές στο μέλλον.

Χριστίνα Αραμπατζή Γ1

Μας βοήθησε να προσανατολιστούμε για το τι θέλουμε να ακολουθήσουμε στο μέλλον.

Ζωή Λίτου Γ1

Μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για τη σχολή που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Γεωργία Καραμεταξά, Γ1

Συνομιλήσαμε με φοιτητές και μας περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Ράνια Μούκα, Γ1

Η επίσκεψη μας στο ΑΠΘ ήταν πολύ ωραία. Τρεις φιλόξενοι παιδαγωγοί και μια καθηγήτρια του πανεπιστημίου μας υποδέχτηκαν γεμάτοι όρεξη και διάθεση να μας ξεναγήσουν στις σχολές.

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επισκεφτούμε το εσωτερικό όλων των σχολών λόγω καταλήψεων από σπουδαστές του ΑΠΘ. Στη μόνη σχολή που καταφέραμε να μπούμε ήταν της ιατρικής. Ένας εκπαιδευτικός, μία ψυχολόγος και μία φιλόλογος μας ξενάγησαν σε ένα αμφιθέατρο, όπου εκεί οι σπουδαστές διδάσκονται τα μαθήματα ιατρικής. (Μου έκανε εντύπωση πως οι σπουδαστές κάνουν το μάθημά τους χρησιμοποιώντας μόνο τάμπλετς και όχι χαρτί και μολύβι.) Στο υπόλοιπο της ξενάγησης χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες και κάθε παιδαγωγός μας πήγε σε ιστορικά μνημεία όπως των Εβραίων και έναν προχριστιανικό τάφο. Πιο πολύ μας μίλησαν για ιστορικά θέματα της Θεσσαλονίκης, τα οποία σύνδεσαν με τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Στη συνέχεια μας ξενάγησαν και στις υπόλοιπες σχολές του πανεπιστημίου, όπως της φιλοσοφικής, θετικών επιστημών, κτηνιατρικής, νομικής, το πολυτεχνείο και στο αναγνωστήριο-βιβλιοθήκη. Κάθε κτήριο έγραφε στο εξωτερικό του ένα αρχαίο ρητό που είχε σχέση με το διάβασμα, τη μελέτη, και τα επαγγελματικά όνειρα. Μου άρεσε πάρα πολύ η ζωντάνια και η παραστατικότητα του εκπαιδευτικού, ο οποίος είχε αναλάβει το τμήμα μας. Σχεδόν συγκινήθηκα με αυτά που είπε για το πόσο σημαντικοί είναι στη ζωή μας οι καθηγητές μας και για τα πόσα μπορείς να αποκομίσεις από τα σχολικά σου χρόνια. Αυτό που μου

έμεινε είναι πως ένα πρόχειρο τετράδιο, όπως είπε, δεν είναι ποτέ πρόχειρο.

Μπορεί να μην μιλήσαμε για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τόσο ουσιαστικά όσο περιμέναμε, αλλά μέσα από μερικά παιχνίδια που δημιουργήσαμε και παίξαμε, κάποιες ιδέες μας επιβεβαιώθηκαν και κάποιες ακυρώθηκαν. Γενικά ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και σίγουρα, εάν πάμε τελικά να σπουδάσουμε στη Θεσσαλονίκη, θα θυμόμαστε αυτή την επίσκεψη.

Αλέξανδρος Καραμπέλκος Γ2

Η εκδρομή στο ΑΠΘ ήταν μία μοναδική εκδρομή που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι τα παιχνίδια που παίξαμε. Επίσης μου άρεσε πολύ που μπήκαμε μέσα στο αμφιθέατρο και είδαμε πως κάνουν μάθημα οι φοιτητές.

Εύα Τράικου Γ3

Η εκδρομή στο ΑΠΘ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, μάθαμε διάφορες και χρήσιμες πληροφορίες. Ακόμη μας ξενάγησαν σε όλα τα κτήρια και κάναμε και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Έλενα Φανιάδου Γ3

Η εκδρομή αυτή μου άρεσε αρκετά, όχι μόνο λόγω της κυρίας που μας ξεναγούσε, αλλά κυρίως λόγω των εντυπωσιακών κτηρίων των πανεπιστημίων.

Πασχαλίνα Τσιτερίδου Γ3

Η εκδρομή που πήγαμε στο ΑΠΘ ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία και αρκετά διασκεδαστική. Μας ξενάγησαν σε πολλά μέρη, ακούσαμε και είδαμε πολλά ωραία πράγματα και κάναμε και διασκεδαστικές δραστηριότητες στην αυλή της πανεπιστημιούπολης.

Σταυρούλα Κατσούλη Γ3

 

Επισκέψεις

343185
ΣήμεραΣήμερα38
ΧθέςΧθές92
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα330
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα3119
Όλες τις μέρεςΌλες τις μέρες343185
Highest 09-25-2023 : 437

S5 Box