Αρχικη

Δραστηριότητες

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2022

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2022

                                                            

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

   

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

PROJECT ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

εικόνα Viber 2023 03 16 11 06 27 165Ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας έστειλαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάουσας την Δευτέρα 6 Μαρτίου στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού. Εθελόντριες και εθελοντές από όλα τα τμήματα της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας επιδόθηκαν σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να μας παρουσιάσουν θέαμα μεστό από νοήματα. Δεν έλειψε βέβαια και η συνεργασία με άλλα σχολεία της πόλης μας, καθώς η διάχυση στην κοινότητα και στον γενικότερο μαθητικό πληθυσμό της περιοχής βοηθά ιδιαίτερα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του αρνητικού φαινομένου του εκφοβισμού. Προηγήθηκαν κάποιες εβδομάδες νωρίτερα, επομένως, επισκέψεις μαθητών της ομάδας κατά του σχολικού εκφοβισμού στο Λάππειο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο της Νάουσας, όπου και παρουσιάστηκε το Θέατρο Εικόνων και έτσι πραγματοποιήθηκε πρωτότυπη σφυγμομέτρηση των εφηβικών αντιδράσεων και απόψεων για το θέμα. Καρτέλες για την συλλογή των απαντήσεων φιλοτεχνήθηκαν από μαθητές, στερεώθηκαν σε ξύλινες κατασκευές αποτελώντας τον Κήπο των Εικόνων και εκτέθηκαν στην αυλή του σχολείου την ημέρα της επετείου δημιουργώντας εικόνα σύνθετης καλλιτεχνικής εγκατάστασης λουσμένης στο φως του μεσημεριανού ήλιου αλλά και του ανθρώπινου στοχασμού.

 

Προετοιμασμένοι για τις ουσιαστικές παραμέτρους του θέματος από αυτήν την εικαστική παρέμβαση, οι επισκέπτες του σχολείου - γονείς, μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου και καθηγητές – οδηγήθηκαν στην αίθουσα των εκδηλώσεων για να γίνουν συμμέτοχοι και θεατές σε δραματουργική απόδοση του προβληματισμού των μαθητών. Με όρεξη και ασυνήθιστη φυσικότητα τα παιδιά απέδωσαν τέλεια τους ρόλους τους: στην αίθουσα διδασκαλίας το ζήτημα του εκφοβισμού συζητείται εμβριθώς και όλες οι πλευρές του αναδεικνύονται επιστημονικά χάρη στην παραστατικότατη ανάλυση του καθηγητή της τάξης και τα καίρια ερωτήματα των μαθητών-μαθητριών του. Η κεντρική αυτή σκηνή πλαισιώνεται από παγωμένες εικόνες και πληγωμένες φωνές παιδιών-θυμάτων του εκφοβισμού ή από μαθητικές παρουσίες που διεκδικούν εκτίμηση και αναγνώριση. Χωρίς μουσική επένδυση ή ιδιαίτερο φωτισμό, μόνο με απλές σκηνοθετικές τεχνικές και εύστοχους διαλόγους, το θέμα παρουσιάζεται στην ολότητά του. Η συγκίνηση των νεαρών ηθοποιών είναι σχεδόν απτή και μεταδίδεται στο ακροατήριο που χειροκροτεί ενθουσιασμένο. Εμφανής στόχος όλης της διοργάνωσης είναι να ευαισθητοποιήσει, αλλά κυρίως να ενδυναμώσει, να δώσει κουράγιο σε ταλαιπωρημένες ψυχές. Η ουσία και η λύση του προβλήματος συνοψίζονται σε μια λέξη: μίλα! Μην επιτρέπεις να καταπιέζεται η προσωπικότητά σου! Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου! Η ανάγκη για σεβασμό και για ουσιαστική επικοινωνία δονούν όλους όσους είδαν την εκδήλωση. Μακάρι να επακολουθήσουν πολλές παρόμοιες δραστηριότητες, να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν την φαντασία τους και να εκφραστούν! Και κυρίως να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι τα προβλήματα της σχολικής καθημερινότητας έχουν απλές και εφικτές λύσεις.

ΛΑΠΠΕΙΟ

1 ΓΕΛ

 

Η πυλη του Υπ. Παιδειας

Πρωτες Βοηθειες Οδηγιες

firstaid190

Οι μαθητές του Γ1 και του Γ3 δραστηριοποιούνται στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας Πρώτες Βοήθειες - ατυχήματα και ασφάλεια στο σχολείο. Υπεύθυνη καθηγήτρια η κα. Μαρία Βαταντζή. Πατήστε Οδηγίες να δείτε την εργασία τους.

 

Εκπ. Νεα απο esos

Ν. Κεραμέως: Ξεκινούν οι παραδόσεις 177.000 σετ ρομποτικής
Στο πέμπτο νηπιαγωγείο Αμαρουσίου βρέθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,...
Περισσότερα...
Διευθυντές Σχολείων: Το χρονοδιάγραμμα το οποίο ανακοίνωσε ο Αλ. Κόπτσης στους Διευθυντές Εκπαίδευσης
Εν μέσω πολλών αποριών κυρίως νομικής φύσεως από τους Διευθυντές...
Περισσότερα...

Επισκέψεις

288894
ΣήμεραΣήμερα63
ΧθέςΧθές98
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα478
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα3413
Όλες τις μέρεςΌλες τις μέρες288894
Highest 12-24-2022 : 240

Μετάφραση

el Greek en English es Spanish

Ηλεκτρονικό Σχολείο

Πύλη Επαγ. Προσανατολισμού

Σχολικο Δικτυο

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήβας σας προσκαλεί στο 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Μίκης Θεοδωράκης, ο...
Περισσότερα...
3ο Πανελλή&n...
Πανελλήνιο Σχολικό ΔίκτυοΕκδηλώσεις-Ημερίδες 28-03-2023 10:24
Το πρόγραμμα και οι σύνδεσμοι παρακολούθησης και επίλυσης των γρίφων Το Ελληνικό...
Περισσότερα...
1η Κινητικότητα, Βουδαπέστη, 20/03/2023-25/03/2023 Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Θεσπρωτίας ανακοινώνει την...
Περισσότερα...

Σαν σήμερα

Έρικ Κλάπτον
Άγγλος βιρτουόζος κιθαρίστας και συνθέτης, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του...
Περισσότερα...
Γιουστίνε Ζίγκεμουντ: Η πρωτοπόρος «Μαία της Αυλής»
Γερμανίδα μαία, που τόλμησε ν’ αμφισβητήσει τις πατριαρχικές συμπεριφορές του...
Περισσότερα...

S5 Box